Wednesday, June 23, 2010

171:

Hari ini birthday Nuha. Adikku yang ke *emm.. kira jap..* oh, yang keenam. Tadi bila nak wish, dok kira-kira birthday yang keberapa. Tetibe cam terkejut. Oh, 12. Dua belas. Dah beso dah adikku. Dan teenager.

Setiap kali kalau nak balik summer (atau balik msia la secara generalnya), mesti beli souvenir utk siblings. And when it comes to buy for Hayat and Nuha, mesti fikir beli gula-gula, coklat ke... atau pensil box warnawarni ke.. mainan ke.. stickers ke.. bende2 budak2 la kiranya.. but now, when I realize they're teen already, I guess that kind of souvenir dah tak appropriate kan??

Seriously, DAH BESAR! and time does pass us by.. just like that.. tak tercatch up.. adik beradik sendiri pun... apatah lagi sedara mara yang sangat ramai tu... bila tengok gambar2 masa majlis Pi'ee and majlis Ulfah... mulut ternganga je slalu.. wah tak kenal, wah dia ni dah besar! wah siapa ni.. wah dah ada anak dah.. wah wah wah...

I guess I've stayed here long enough. Nak balik.

No matter how hideous the reality is, there are always so much things that I'm grateful for. Hidup ni, adalah a life-long learning process... it's not just about enjoying the good things in life.. scrap that, it's not about enjoying at all.. kalau ada bende happy, great, bagus, alhamdulillah diberi peluang merasainya.. but, hakikatnya, hidup ini perjuangan, and when we said perjuangan, of course its going to be hideous. So, stay strong and focus, Mai!

Okay, tak pasal2 je masuk bab lain. I'm so unfocused right now. Emotionally unstable. I want to bounce back. Higher and higher. Taknak mati dalam keadaan down. Huhu.

Be good, all.

Doakan exam and assignments saya all goooooood~

9 comments:

uswah said...

oh adekah uswah masih mude sebab mengharapkan coklat n sweets dari munah?? ahahahha

muna khaider said...

sudah la suwah,.. hanya org yang lanjut usia je nak corelle.. hahaha

alip said...

Haha, final-year-student syndrome. All d best, may Allah help u.

hood@sunny said...

eh, nk tgk jugak gegambar ulfa n pi'e.. mana eh?

muna khaider said...

Huda, ada kat facebook hikmat heh. jap2 try link ni bleh bukak tak:

Ulfa's: http://www.facebook.com/album.php?aid=24728&id=1846126669&ref=pb

Pi'e:http://www.facebook.com/album.php?aid=23765&id=1846126669&ref=pb

alip, thank you.. All the best 2 you too..

safiahkd said...

bile munah balik nnt piah baru je masuk 18 tahun. nak hadiah jugak hehehe

uswah said...

oh ye..besday uswah pun jangan lupe.. hadiah baklava satu tong pun cukup! ahahaha

muna khaider said...

materialistik sunguh adik-beradik ku..

oh tuhan.. ampuni kami T_T

Ummu Suhaib said...

mama je zuhud..x payah hadiah untuk mama pun x pe..insyaAllah x sedih..tp kalau org hadiahkan corelle...bersyukur...he he..