Tuesday, September 30, 2008

36: Sayu ecece

Sangat sayu

Ramadhan is going to end very soon. 4 hours..

Rabbana taqabbal minna..
Taqabbal minna
Taqabbal minna!

Alhamdulillah ala kulli hal...

--

I haven't decided where to go tomorrow. Malaysian hall? Melbourne Uni? ASWJ at Flemington? Clayton? Tengoklah macam mana. Yang penting dapat merasai dan menghayati ruh Eid tu sendiri.

Fitrah sudah kah?

--

"Dan bersabarlah kerana sesungguhnya Allah tidak menyia-nyiakan pahala orang yang berbuat kebaikan" - 11:115

Semoga Allah redha :)

--

Special dedication for my family, Abah, Mama, Suhaib, Uswah, Hasanah, Ahmad, Safiah, Aliya, Solehah, Hayat, Nuha & Hanaa..

Selamat Hari Raya, maaf (sangat2 maaf 100x) zahir dan batin..
Ingat-ingatlah munah bile makan burasak/ketupat/rendang/sate/baulu bechak (Or in Hasanah's case, makanan2 yg kat ade kat sane la).

Semoga Ramadhan yang (akan) berlalu ini, mentarbiyah diri semua utk berubah, menjadi lebih baik, positif dan lain-lain.. terutamanya taqwa!

Jangan excited sgt raye tu wahai adik beradik ku sayang.. yg penting dapat menghayati kenapa kita beraya in the first place.

Sayang korang, rindu nak balik, tak sabo, tapi lame lagi :(

Hanaa jangan beso cepat-cepat sangat la~

p/s: sila bank in duit raya.. di zaman teknologi tinggi ini, segalanya mudah sahaja :p

5 comments:

cik noha said...

Selamat HAri Raya MAi
maaf segala salh silp.
owhh korg tgh cuti kn??kami jugk yg ada lecture esk..:D

Anonymous said...

Selamat Hari Raya gak Mai....

heheh tadi baru suhaib accident kecik...

tak teruk mana pun, berkecai jek motor tu...

hehehehhe...

aku agak tertarik ngan ayat "bank-in" kan duit raya...

cz hasanah baru pesan kat aku yg duit raya aku bagi separuh2...

ish3x... ade ke patut?

muna khaider said...

cik noha: selamat hari raya jugak! maaf zahir batin tau! lame tak contact u all semua yg kat nz.. heh, tula, ktorg tgh spring break, alhamdulillah! :D

anonymous: adakah ini suhaib? ahaha.. menarek betul cdangan sanah tu.. suhaib patut laksanakan!! sila2lah!!!!

hsnh said...

munah, anonymous tu faiz la

muna khaider said...

oh hahaha.. pttla pelik je klu suweb berbicara begitu.. ahahah..

len kali letak name la faiz oi!