Saturday, May 7, 2011

213: Two One Three


In less than 3 weeks time, my life will change forever. Haha, I'm just being dramatic. Our life is constantly changing forever, right? The next moment will never be the same, ever again. The only constant in life is change.


Anyway, I'm currently 'cuak'ing. 4 months passed by so quickly. Yes, I've been engaged for 4 months. Takpelah, orang kata bertunang jangan lama-lama. Sememangnya selama tempoh pertunangan sangat mengujikan. Ye sekarang ini. Sangat-sangat mengharap perkahwinan yang bakal ditempuhi diberkati dan dirahmati... in hoping that, kenalah pastikan setiap langkah dan perbuatan menuju pernikahan itu adalah suci... oh, takut... T_T rabbana la tu akhizna in nasina aw akhto' na.. janganlah Kau hukum kami jika kami terlupa atau tersalah Ya Allah...

Seperti yang dinasihati seseorang yang sangat saya hormati "Dalam ketika ini, harus banyak-banyak beristighfar dan bersolat taubat kpd Allah agar dosa-dosa lalu tidak menjadi kifarah pada anak-anak yang bakal dianugerahi kelak..." Ye.. kita takkan dpt nak bayangkan ujian yang macammana Allah set up kan untuk kita pada masa hadapan.. kalau bukan keatas kita, maybe ke atas anak-anak kita.. atau keturunan yang seterusnya ... "wa kana abuhuma salihan...." Niat harus disucikan. Lillahi ta'ala. Impikan yang terbaik ...Hope and Fear. Hope and Fear, 2 wings that balance each other out...

... and up to now, aku sangat rasa bersyukur, Ya Allah ... segala urusan dari permulaan sehingga sekarang sangat dipermudahkan. Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah... Kau permudahkanlah urusan-urusan selepas ini juga ya Allah .. Allahumma yasirlana wala tuassir ...

Yelah, dicelah-celah kesibukan kursus perguruan, kalau nak diukur ikut realiti, macam impossible nak buat macam-macam, wedding preparations di samping kelas yg packed,
assignments and campings! But alhamdulillah ... until now semua masih on track ... walaupun kualiti assignment boleh dipertikaikan ^____^; ... and tidak dinafikan emotional burst sekali-sekala di saat stress yang sangat... ampun maaf kepada yang terlibat dan akan terlibat, 3 weeks to go.. tak tau apa yg korang akan hadapi if you are within 1 metre radius of me. Hoho. Fasa ini adalah tarbiyyah pengujian kesabaran yang sangat. Huuuu... Help me friends ... sesungguhnya hati ini sentiasa dahagakan peringatan ..

And thanks and "Jazakumullahu khayran kathira" to those who have to put up with my weaknesses, especially my mum who has done so so much in terms of my wedding preparation. Sorry sgt, munah tak tau pape T____T.

Having typed all those paragraphs above, I hereby invite all of you my blog readers to my wedding on the 28th May 2011 in Johor Bahru. If you are really coming, do contact me personally either by leaving comments or email, for the invitation card.

5 comments:

Nurul said...

Alhamdulillah, congrats on your wedding! May Allah bless you and your family (and future family). :")

Ahmad ibnu Khairuddin said...

selamat bersedia muna~
jgn lupe qiamullail penguat jiwa tu~
tak sabar nak dpt abg ipar lg
:D

uswah said...

hahah..ni abg ipar amad yg terakhir.. pasni kumpul adik ipar laki plak

Thuaibah said...

Salam Muna... adik sy bgtau kad Muna dah sampai rumah. nanti sy simpan dalam album buat kenang-kenagan ye=).

"Barakallahulakuma wa baraka alaikuma wa jama’a bainakuma filkhair wa razakakuma zurriyatan tayyibatan tanfaul Islam wal muslimin"

Jzkk for the reminder above...Yes yes..we neeed constant reminder..and mujahadah~~!

jumpa di Walimah Intan nanti InsyaALLAH

hood@sunny said...

Barakallahu lakuma, wa barakah 3alaikuma!

Sebaik bekala dalah TAQWA.

Gambatte ne Muna~



Salam tahniah dari barat Lembah Nil.