Friday, October 17, 2008

46: Bismika nahya

Ya Allah, sangat-sangat tak tahu nak describe macam mana tenang, best nye rasa.
Bagi yang dah pernah ikut ESQ, watching this series will insyaAllah makin menambah penghayatan kita terhadap asma' Allah. Kepada yang tak pernah pun, same jugak.

Everyone should watch this series! Everyone!!!!

Bismika Nahya - In Thy Name, We Live
by Amr Khaled

This is one episode of the series, discussing Ar-Rahman, Ar-Raheem..
Sangat-sangat-sangat best. Sangat-sangat-sangat membuka mata, membuka hati..
I couldn't hold back my tears, out of byk sgt baru terealized and tersentuh.. dengan rahmat-Nya yang sangat-sangat-sangat luas!



Baru berkesempatan habiskan 2 episodes, tapi rasa dah sangat2 best. Tak sabar nak habiskan semua. Tapi kena tengok satu-satu and menghayati betul-betul.. sebab nak benar-benar whisper dgn rasa sebenar-benarnya.. BISMIKA NAHYA, YA ALLAH!

This is the link to all the episodes
Bismika Nahya

yang ade * je yg ade subtitle.. ade beberapa yg takde. Tapi lg byk yg ada. Best2.

Kepada yang tinggal berdekatan, I've downloaded a few more of the series (10 of 25).. tak download semua lagi.. so if you all nak save quota internet tu, bleh mintak kat saye..

4 comments:

safiahkd said...

selamat hari lahir,
iringan doa ku hulur,
bersyukur kepadaNya,
atas nikmat usia..

happy birthday munah!
have a nice day. hehe.

mujahadah said...

happy belated birthday! moga langkah lebih padu di jalan dakwah.. miss u~

balqis

mujahidah said...

happy belated besday juga~

moga terus laju berlari-lari ats jalan dakwah=)

nadiah::syaimaa'::hamizah said...

Salam mai,
Bagusnye entry birthday nt.. Amr Khaled org mesir tau..pakar sejarah, motivasi pada ana

de tak dpt sms ana b4 this? kot nt tukar no. baru..hmm

kapan kita kan ketemu lagi ya? kome lagi bp tahun kat sana...datang la mesir. ana lg 2-3thn lg ni insyaALLAH. k wassalam

nadiah h4