Wednesday, May 20, 2009

97: Syukur

Alhamdulillah Alhamdulillah..

Rasa sangat gembira petang ni.

Alhamdulillah.

Habis sudah presentation ketiga untuk semester ini.

Now, full force utk 3 assignments and 1 journal!

One week, then, Malaysia :) 

Ya Allah.. relievednye. Tadi presentation ok la jugak kot. Huhu. Not as bad as my astrophysics presentation sebab mase tu I was the only international student. So my bad english sangat evident la saat itu. Nervous tak terkata. Tapi tadi kelas ramai kawan2 yg lain gak. So relax sket and I understand the topic jugak. Go go plasmonics! 

And sgt rasa segalanya dipermudahkanNya. Kami buat sgt la last minute. Last minute jugak tukar tajuk since lecturer taknak topic overlap with other group. So dan dan tu jugak pilih tajuk Plasmonics. Masa pilih tu mmg takda idea langsung tentang tu. Apekebendenyelah plasmonics ni. Huhu. Tapi turns out tajuk ni interesting jugak!

Sgt rasa segalanya dipermudah. Alhamdulillah. Rasa bersyukur sangat. Then terdetik kat hati. Oh, bila Allah bagi kesenangan baru rasa best. Baru laju je mengucapkan syukur. Susah betul ye nak rasa segalanya nikmat Allah. Even at times of ujian. Ujian tu patut buat kita lebih bersyukur. Tapi tula, sgt susah...

Semoga Allah sentiasa memberi hidayah kepada kita semua utk menjadi hambaNya yang bersyukur at all times. AT ALL TIMES. 

--

Tadi dapat balik assignment for Statistical Physics. Lecturer rajin pulah hari ni nak panggil nama satu persatu dengan sesuka hatinya menyebut segala nama dengan salahnya. Australia kan is a diverse country, org migrate from all over the world. So last name orang, even locals, pelik2 sekali. 

Tapi tadi Esther tak tahan gelak bila lecturer tried sangat nak sebut my name correctly.

Mei...may..na... Ka..hed.. ron?? 

Sesuka hati dia aje.. huhu.

Kahedron, abah?

--

Esok ada strike kat uni. Orang-orang mogok. Ada lecturer yang mogok. Ada la banyak isu, yg saya tak berapa tau. Tapi 2 classes are cancelled. Ada sorang lg lecturer rajin pulak nak go ahead with his lecture. Huhu.. so satu kelas je tomorrow. Alhamdulillah. Banyaklah masa insyaAllah utk siapkan the second Stat Physics assignment.

6 comments:

mardhiyyah mohd pauzi. said...

yeah..go go muna

(tak pasal2)..hehe

next week balik mesia!
yeay!!

(cuba mendalami perasaan gembira balik mesia gak)

uswah said...

hahahaha.. Meimayna Kahedron! ko anak sape niiii!! hahaha

nadia al-akmal said...

Munaaaa... Kahedron? Haha! Maaf, name tu sgt physics okay. :)

Bestnye anda nak balik... Good luck for the upcoming presentations/exams! I know you can do it! Go! Go Muna! Yeay! *waving pompoms* Haha!

Okay probably I should stop merepek in your blog for the apparent reason. And I probably should start preparing my law slides too. Haish.

Anyway, for the gazillion times: I miss you! :)

safiahkd said...

kahedron.. ok sikitla daripada tadarus. hahaha.. abah ade banyak name ah.. hahaha

Oh My Photoblog! said...

Kahedron?

Sounds like a weapon of mass destruction.

muna khaider said...

Yes, my dad is powerful .. :D