Friday, December 25, 2009

147: Aya

Masa: Siang tadi
Venue: Dalam kereta Iman

Cik In yang sedang drive: Eh, tak call lagi rumah nak tanya adik macammana. Hari ni result PMR keluar.

Saya: Oh ha'ah ek!! Saya tak ingat pulak. Kene kol umah jugak ni. (Terus capai henpon dan mencari 'Mama' lalu menekan button call).

Mama: Assalamualaikum.

Saya: Waalaikumussalam. Mama, ni munah ni!

Mama: Ooo.. ape khabar kamu?

Saya: Baik Alhamdulillah. Hehe. Mama mama, kat mana? result PMR keluar hari ni, result aya camne?

Mama: Ha? Aliya? awak ni dah kenape? sape adik awak yang ambil PMR? Aya amek PMR taun lepas la.

Saya: Ha? (kemudian disusuli dengan gelak yang agak tidak sopan dek ketidaktahanan atas keabsentmindedan diri)

---

Rupenye saya sangat lupa yang Aya dah form 4. Korek2 balik otak, baru igt yang Aya dpt 9A;s last year. Nak masuk form 5 dah.

I don't know macammana ntah boleh terlupa........

Maaf Aya.. haha.

---

Kawan kata, dimaafkan lah sebab ade 11 adek-badek. :)

5 comments:

أم الليث said...

hahahaa!!
dimaafkan. akak ada 5 adik beradik aje pun selalu lupa berapa umur aida

Aisuki said...

hehehhee... sori kak tolong gelakkan akk dlm kreta smlm...

Aliya Khair said...

sabo je lah.. huhuh.. xpe ah..
doakan aya bjaye SPM next year.. hoho~

uswah said...

ahahahhaa selekeh la ko lupe ade yang amek exam penting ke tak~ aahahhahaa

muna khaider said...

haha.. tula korg.. mencabar gak adek ramai sgt nih. :p