Wednesday, May 28, 2008

12: Tag 7

Tag dari Uswah, my-menganggur-sister.

7 facts about me
  1. 2nd year Physics Major student. I love Physics. I like Physics dan cabang-cabangnya kecuali bab electricity and magnetism because it still doesn't make sense to me..
  2. 4th dari 11 siblings. Amat sayang my family. I love my big family!
  3. InsyaAllah I am going to be a Physics teacher. Honestly, tak sabar!
  4. Suka melukis tapi hobi itu sudah lama terkubur.. sedang digali sikit-demi-sikit. Rindu!
  5. Tak pernah terfikir nak ambil astronomy/astrophysics before datang sini. Tak pernah minat pun sebelum ni. Tapi Alhamdulillah.. amat best.. tapi sebenarnye sy lagi suka optics! The wonders of light.. (Allah is the light of the heaven and the earth..) ..
  6. Blood Group: O and so proud of it walaupun tak berjaya derma lagi stakat nih. Nak jugak one day! Tak sangka.. selama ini ingatkan saye A. Found out about it when I was in Uniten.
  7. Not really good in Math. Sifir pun tak hafal (ops!). Not something yang boleh diambil ringan sebagai seorang yang amek Physics.. tetapi apakan daya.. Nasihat buat mereka yang masih dibangku sekolah.. jangan main2 belajar ape yang korang belajar sekarang.. it's very fundamental. kalau tak kuat basic.. susah la mase uni nnt...
(oh.. byk fact berkaitan my academic life je.. yela, demam exam)

7 things that frightened me
  1. Creepy crawlies.. termasuk slug, cicak dan lain-lain. Bukan takut kot.. geli yang teramat.
  2. Orang mabuk di jalanan
  3. Orang tua atas tram
  4. Anjing di jalanan (point 3 dan 4 berkaitan fobia ku taun lepas.. fobia fobia!!)
  5. Menerima kitab masa kat hari akhirat.. huhu.. amat takut.. sbb, that's it! like.. it's either syurga or neraka.. no other choices!
  6. Kalau diri ini hipokrit..munafik.
  7. Takut tertinggal... ditinggal.. atau meninggalkan.. (Oh Allah, never let me go!)
7 songs for the meantime
  1. Try not to cry - Outlandish & Sami Yusuf (suka sangat! reflection diri)
  2. All for You - Noor (amat sedap dan mengingatkan aku balik tujuan hidup)
  3. Keimanan - Harris Shaffix (aku ingin kuat seperti itu)
  4. Kekejaman Dunia - Mirwana (Ummati.. ummati..)
  5. I only ask of God - Outlandish (muhasabah diri juga.. don't be an ignorant)
  6. Dekat di hati - Nazrey Johani (mengenang semua sahabat-sahabatku.. walau di mana berada.. korang tetap dekat di hati)
  7. Setelah aku dipaling - Rast (Ya Allah.. jgn palingkan hatiku lagi..)
silalah cari lagu-lagu tersebut dan mainkan di playlist anda! sedap semuanya.. gerenti! my taste high jugaklah :p

7 phrases I always say
  1. Assalamualaikum (sbb selalu jumpa orang dan kol la kan)
  2. Nama saya Maimunah
  3. Namaku Muna
  4. Baik mak! (Ramai mak saye... huhu.. but mama still so very the special lah in my heart!!! huhu.. rindu~)
  5. Ya Allah!
  6. Hi! How are you? (wajib bila jumpa locals) .. I'm good.. I'm good..
  7. Yeah, yeah (perkataan wajib gak bile berbual ngan locals)
7 valuable things for me
  1. My quran yang best
  2. Laptop n external HDD n isinya
  3. Dompet dan isinya
  4. Passport la kot. Ilang, abes aku.
  5. My drawings kat umah di JB. Hopefully masih selamat.
  6. My collection of books. Sangat sayang. Terutama yang dibeli guna duit sendiri.
  7. My camera yang setia (walaupun selalu dikutuk orang dan tuannye sendiri).
7 first times in my life
  1. Menjejakkan kaki di Singapore is late last year! setelah more than 15 years duduk di JB.
  2. Duduk asrama/hostel kat Matriks Tangkak yang amat secluded itu. Tension sgt. Tak dpt sesuaikan diri.. demam teruk, nangis-nangis kat klinik.. memalukan.
  3. Main snow last year at Mt Buller. (Eh ke mase baby sempat main snow? huhu.. ade ke).
  4. Makan ikan keli kat uniten. Sedap pulak. Manis2 gitu.
  5. Observing with telescope yang beso amat itu.. last year, as part of Astronomy.Jakun sgt.
  6. Beli cappuccino kat sini.. last year masa Mercy Mission. Amat jakun siap ade video dgn Aisya.
  7. Nampak shooting star! or meteor shower (tapi only one bit of the shower).. last year gak.. around spring.

4 comments:

uswah said...

ceh kau sempat mengenalkan aku sebagai penganggur!

muna khaider said...

wajib!

rohul said...

I've heard from Michio Kaku, maths is not compulsory for physicist but it's rather a bookkeeping. So it will be an advantage for physicist. Even Michael Faraday and Stephen Hawking don't have the high mathematical ability.

Wanz said...

huhu.. samo la den.. sifir pun tak hapal.. hehe